Články  |  Doporučení  |  Diskuze
Cestování  |  Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování  |  Lázně
Styl a vzhled
Gurmán  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  TV Freak
Rubrika:

Gurmán

Vše v rubrice | Jen články a recenze

Med z bezu černého

Mlsáte rádi med? Pampeliškový jistě znáte, ale vyzkoušeli jste již bezový? Přinášíme vám recept přímo od našich babiček.
12.6.2006, Zuzana Chromá

Sirup z bezu černého

Nechte se omámit příjemnou bezovou vůní a připravte si snadno a rychle bezinkovou šťávu. Oceníte ji nejen v horkých letních dnech, ale i při zimním nachlazení.
9.6.2006, Zuzana Chromá

Bramborová omeleta s roketou

Vyzkoušejte příjemné zpestření omelety pomocí rokety – exotické byliny pěstované ve Francii s lehce nakyslými a příjemně ostrými lístky.
8.6.2006, Kateřina Samuelová

Bez černý v domácí lékárně

Tato tajuplná rostlinka má obrovské využití v kuchyni i domácím léčitelství. Máte problémy s revmatismem či nachlazením? Medicína z bezu je zde pro vás:-).
8.6.2006, Kateřina Samuelová
Zapékaný chřest s vejci

Zapékaný chřest s vejci

Chřestová sezóna přímo vyžaduje přípravu chřestových lahůdek. Vyzkoušejte chutný recept na zapékaný chřest se smetanou a vejci.
7.6.2006, Zuzana Chromá

Pizza s chřestem a rajčátky

Máte rádi pizzu? Zkuste ji připravit doma a na ozdobu použijte chřest:-).
6.6.2006, Zuzana Chromá
Omáčka ze zeleného chřestu

Omáčka ze zeleného chřestu

Tentokrát vám přinášíme recept na chutnou chřestovou omáčku s makarony či rýží.
5.6.2006, Zuzana Chromá
Brokolicová polévka se chřestem

Brokolicová polévka se chřestem

Oblíbili jste si recept na brokolicové krokety? Vyzkoušejte nyní bílou brokolicovou polévku s chřestem.
2.6.2006, Zuzana Chromá
Zapékaný chřest s parmazánem

Zapékaný chřest s parmazánem

Chřestová sezóna je v plném proudu. Dnes vám proto přinášíme recept na jarní chřestovou pochoutku, na které si pochutná hned šest osob.
1.6.2006, Zuzana Chromá
Chřestová sezóna vrcholí!

Chřestová sezóna vrcholí!

Chcete zpestřit váš vztah? Nakrmte vašeho miláčka chřestovým afrodisiakem. Právě teď je ta vhodná doba, jelikož chřest právě dozrává. Ovšem vypěstovat dobrý chřest není jednoduché - výnos lze čekat až po třech letech úsilí. Naštěstí lze chřest pohodlně koupit a uvařit třeba podle našich receptů.
1.6.2006, Zuzana Chromá

Meduňka lékařská

Meduňka vás omámí příjemnou citrónovou vůní a koupele vám pomohou zbavit se stresu. Meduňka vám pomůže i na problémy se špatným usínáním.
31.5.2006, Kateřina Samuelová

Nivový ovocný salát

Osvěžte se lehkým salátem se skvělou kombinací kompotovaného ovoce a sýra.
30.5.2006, Kateřina Samuelová

Pelyněk

Hořký jako pelyněk, neříká se nadarmo... Pelyněk léčí třeba nechutenství, ale setkáte se s ním i ve sklence absintu nebo vermutu...
29.5.2006, Kateřina Samuelová
Mojito

Mojito

Nápoj, který s chutí popíjel Ernst Hemingway při pobytech na Staré Havaně. Mojito znáte z baru, proč si jej tedy nepřipravit i doma?
26.5.2006, Relaxuj -REL-

Máta peprná

Máta je všestranná rostlinka díky své charakteristické chuti a nezaměnitelná pro své výrazné aroma. Jistě si vybavíte nespočet žvýkaček a zubních past, které ji obsahují.
25.5.2006, Kateřina Samuelová

Syrečkové placičky

Máte rádi olomoucké tvarůžky? Nechte se zlákat a ochutnejte syrečkové placičky.
25.5.2006, Kateřina Samuelová

Zvedák imunity

Nikdy nevíte, kdy to přijde. Najednou se cítíte vyčerpaní a váš organismus hůře odolává nachlazení. Zkuste proti tomu zabojovat nápojem ze zeleného čaje, manga a jogurtu!
24.5.2006, Simona Polcarová

Brokolicové krokety

Zkuste jednu "nebramborovou přílohu":-)
23.5.2006, Kateřina Samuelová

Mateřídouška

Mateřídouška není jen název dětského časopisu, ale hlavně voňavá rostlinka s četnými léčivými účinky.
22.5.2006, Kateřina Samuelová

Míchaná vejce s těstovinami a kolibou

Dnes vám přinášíme chutný recept v zajímavé kombinaci vajec, těstovin a sýra.
22.5.2006, Kateřina Samuelová

Hrušky s lučinou

Vyzkoušejte vynikající kombinaci lehkého tvarohového sýru s hruškami.
19.5.2006, Kateřina Samuelová

Kuskus – chuť orientu

Obrovskou výhodou kuskusu je jeho rychlá a jednoduchá příprava - dobré jídlo připravíte za pět minut:-).
17.5.2006, Zuzana Kobíková

Novinky na vašem talíři

Máte někdy pocit, že se ve vašem jídelníčku opakují s železnou pravidelností těstoviny, rýže, brambory a knedlík? Je čas to změnit...
17.5.2006, Relaxuj -REL-
Jarní bylinkový salát

Jarní bylinkový salát

Zkuste do salátu přidat nasekané kopřivy, pampeliškové listy, pažitku a řeřichu. Tím si doplníme minerály a hlavně železo, na jaře tolik potřebné.
11.5.2006, Simona Grygárková
Domácí medicína z cibule

Domácí medicína z cibule

Objevili jste již nepřeberné léčivé účinky cibule? Trápí vás chřipka, kašel či vysoký tlak? Připravte si doma snadno a rychle léky z cibule.
11.5.2006, Zuzana Chromá
Cibule kuchyňská

Cibule kuchyňská

Cibuli jistě znají především kuchařky, ale velice široké využití má také v oblasti medicíny. Máte vysoký krevní tlak? Jezte cibuli.
10.5.2006, Zuzana Chromá

Olivové jednohubky

Dnes vám přinášíme recept na vynikající pikantní pokrm z oliv, který se ideálně hodí na jarní odpoledne.
9.5.2006, Kateřina Samuelová
Čaj z květů šeříku

Čaj z květů šeříku

Právě teď je ten nejvhodnější čas pro degustaci šeříkového čaje.
7.5.2006, Simona Grygárková1

Levandule

Jistě si vybavíte slavnou píseň Petra Hapky a Hany Hegerové. Na levanduli však uchvacuje nejen její název, ale také široké využití.
5.5.2006, Kateřina Samuelová

Ementálské chuťovky

Milujete bramborové lupínky, ale trápí vás přemíra obsažených tuků? Přinášíme vám sýrové překvapení přímo z trouby.
4.5.2006, Kateřina Samuelová