Články
Doporučení  |  Diskuze
Cestování
Gurmán
Lázně
Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování
Styl a vzhled
Ostatní
O nás
Napište nám
Relaxuj na Facebooku
Relaxuj na Twitteru
reklama
Rubrika:

Gurmán

Vše v rubrice | Jen články a recenze

Pikantní feferonkový salát se žampiony

Máte rádi ostřejší pokrmy? Potěšte své chuťové buňky pikantním salátem s houbičkami!
11.8.2006, Kateřina Samuelová

Brusnice borůvka

Borůvky nejsou jen výtečným ovocem, od kterého se můžeme pěkně zamazat, ale mohou nám také pomoci při cukrovce, průjmu či zánětu ústní dutiny. Pojďme se podívat, co všechno pro naše zdraví mohou udělat.
10.8.2006, Kateřina Samuelová

Rajčata v těstíčku

Dopřejte si chutný rajčatový předkrm, který vám bude závidět nejedna restaurace.
9.8.2006, Kateřina Samuelová

Koktejl Krvavý pomeranč

Připravte si jednoduchý, nealkoholický, osvěžující nápoj z citrusů!
9.8.2006, Kateřina Samuelová

Koktejl Havana

Kubu představuje nestoutaný a dravý tanec „otroků své země“. Nechte na sebe dýchnout vůni dálek koktejlu Havana.
27.7.2006, Zuzana Chromá

Koktejl Banana daiquiri

Podlehněte oslnivé variaci na daiquiri, které se stane vaším oblíbeným společníkem na letních party i ke zpříjemnění dne.
26.7.2006, Kateřina Samuelová

Benedykt

Objevte kouzlo u nás nepříliš známé rostlinky, která vám pomůže při revmatismu, žaludečních problémech či nespavosti.
24.7.2006, Kateřina Samuelová

Koktejl Indián

Venku je tak hezky a vy musíte pracovat? Připravte si chuť dovolené v pohodlí domova. Koktejl Indián je to pravé.
24.7.2006, Zuzana Chromá

Piňa Colada

Koktejly, míchané nápoje a léto patří k sobě. Piňa Colada si vás získá nasládlou chutí ananasu, kokosu a rumu...
20.7.2006, Kateřina Samuelová

Salát z krabích tyčinek

V parných letních dnech jistě oceníte recept na osvěžující lehkou večeři či pohoštění pro hosty.
20.7.2006, Zuzana Chromá

Anýz

Anýz byl oblíbenou rostlinou Karla Velikého. Byl také součástí nejrůznějších „dryáků“ léčících otravy. V současné době našel své nezastupitelné uplatnění v likérnictví, potravinářství, a především v naší kuchyni.
20.7.2006, Kateřina Samuelová

Koktejly - jahodové a kávové osvěžení

Horká káva a horké léto - to nejde úplně dohromady. Zkuste netradiční kombinaci ledové kávy a jahod:-).
18.7.2006, Kateřina Samuelová

Salát z hlívy ústřičné

Nechte se zlákat osvěžující chutí hlívového salátu. Je vynikající jako předkrm i coby příloha k hlavnímu jídlu.
16.7.2006, Zuzana Chromá

Těstovinový salát

V letním parnu jistě oceníte lehčí a chutné jídlo v podobě salátu z těstovin a sýra.
14.7.2006, Zuzana Chromá
Cukr: sladký jed pro náš mozek i srdce

Cukr: sladký jed pro náš mozek i srdce

Naštval vás někdo v práci? Máte špatný den? Také máte ve zvyku řešit deprese a špatnou náladu čokoládou či zmrzlinou? Nyní se dozvíte, co nás vlastně tak přitahuje ke sladkostem.
14.7.2006, Simona Grygárková

Třezalka tečkovaná

Třezalka se používá v lidovém léčitelství již od nepaměti. Je považována dokonce za magickou. Její použití je rozmanité – působí jako desinfekce ran, pomoc při stresu, ale také jako lék při náměsíčnosti.
14.7.2006, Zuzana Chromá1

Zmrzlina Florencie

Milujete zmrzlinu a nechcete zbytečně utrácet v předražených obchodech? Máme pro vás jednoduché řešení. Vyrobte si svou vlastní. Co říkáte na Florencii?
12.7.2006, Zuzana Chromá

Čokoládová zmrzlina

S létem je neodmyslitelně spjaté nevinné mlsání zmrzliny. Dnes již pro ni nemusíte chodit do obchodu. Připravte si ji v pohodlí domova, a budete ji mít vždy při ruce.
10.7.2006, Zuzana Chromá

Třešně - zdravá sladkost do dezertů

Právě dozrávají buclaťoučké sladké třešně, a proto vám přinášíme recept na vynikající třešňový dezert, který potěší nejen děti, ale i nečekanou návštěvu.
8.7.2006, Zuzana Chromá

Kopřiva dvoudomá

Kopřivu používali již staří Římané při šlehání kopřivami proti artritidě a revmatismu. Nyní je však vnímána spíše jako plevel v zahrádkách. Avšak její léčivé účinky jsou obdivuhodné a stojí za to je náležitě využít.
6.7.2006, Zuzana Chromá1

Rybízová pochoutka

Vyhledáváte v létě raději kyselejší chutě? Přinášíme vám recept na vynikající zmraženou rybízovou pochoutku.
6.7.2006, Zuzana Chromá

Kuskusový dezert s ovocem

Honí vás mlsná? Připravte si bez výčitek zdravý a chutný dezert s kuskusem. Překoná vaše představy.
30.6.2006, Zuzana Chromá

Cuba Libre

Léto je konečně tady! Osvěžte se mírně alkoholickým koktejlem vonícím lákavou exotikou.
29.6.2006, Zuzana Chromá

Letní kuskus

Kuskus je tradiční marocké lidové z obilovin. Díky skvělé chuti se těší velké oblibě i u nás. Připravte si i vy pro horké letní dny zeleninový salát s kuskusem.
22.6.2006, Zuzana Chromá

Heřmánek pravý

Jistě znáte modrou heřmánkovou mast, která pomáhá na všechny bolístky. Využijte i dalších heřmánkových účinků, třeba při čištění pleti nebo zesvětlování vlasů.
19.6.2006, Kateřina Samuelová

Chřest se šunkou v listovém těstě

Jako snadná a rychlá svačinka či pohoštění k jakékoli příležitosti vám poslouží šátečky z listového těsta a chřestem.
16.6.2006, Zuzana Chromá

Smažené bezové květy

Zpestřete si svůj jídelníček chutnou a přitom zdravou manou z černého bezu.
14.6.2006, Zuzana Chromá

Smetánka lékařská

S plevelnou pampeliškou se setkáváme v marném boji na našich zahrádkách. Zkuste tentokrát využít jejích léčivých účinků při zlobícím žlučníku či játrech.
13.6.2006, Kateřina Samuelová

Pampeliškový med a víno

Aneb jde to i bez včel a vinohradu:-)
13.6.2006, Relaxuj -REL-

Med z bezu černého

Mlsáte rádi med? Pampeliškový jistě znáte, ale vyzkoušeli jste již bezový? Přinášíme vám recept přímo od našich babiček.
12.6.2006, Zuzana Chromá