Články  |  Doporučení  |  Diskuze
Cestování  |  Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování  |  Lázně
Styl a vzhled
Gurmán  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  TV Freak

Zapékaný chřest s vejci

7.6.2006, Zuzana Chromá, článek
Chřestová sezóna přímo vyžaduje přípravu chřestových lahůdek. Vyzkoušejte chutný recept na zapékaný chřest se smetanou a vejci.

Ingredience (množství dle potřeby):


  • chřest
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 1 smetana
  • vejce

Tvrdou spodní část chřestu odkrojíme a zbytek oloupeme nožem. Chřest pak svážeme do svazku a v osolené vodě vaříme asi patnáct minut. Dáváme však pozor, aby špičky chřestu nebyly rozvařené. Potom chřest nakrájíme na asi půlcentimetrová kolečka a horní část chřestu necháme vcelku.



Nakrájený chřest orestujeme na troše olivového oleje a osolíme. Do zapékacích misek vložíme orestovaný chřest, podlijeme smetanou, osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Navrch opatrně rozklepneme vejce, přičemž se snažíme, aby vejce zůstalo co nejvíce vcelku, a posypeme pažitkou, popřípadě jarní cibulkou. Vše zapečeme ve vodní lázni asi pět minut. Připravený pokrm podáváme s opečenými plátky chleba.

Bon apetit!

Foto: restaurantedge.com