Články  |  Doporučení  |  Diskuze
Cestování  |  Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování  |  Lázně
Styl a vzhled
Gurmán  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  TV Freak

Salát z hlívy ústřičné

16.7.2006, Zuzana Chromá, článek
Nechte se zlákat osvěžující chutí hlívového salátu. Je vynikající jako předkrm i coby příloha k hlavnímu jídlu.

Ingredience:


  • 250 g hlívy ústřičné
  • 100 g mladé cibulky
  • 10 g soli
  • 20 g cukru
  • 20 g oleje
  • 0,1 l vody
  • pepř
  • pažitka

Nejdříve odstraníme z hlív tvrdé třeně. Hlívy omyjeme, chvíli povaříme ve vodě, okapeme je a dáme vychladit. Pokrájíme cibulku i s natí a spolu s najemno nakrájenou hlívou vložíme do mísy. Vše opepříme a zalijeme nálevem připraveným smícháním vody, cukru, soli a octa a pokapáme směs olejem. Salát promícháme a necháme hodinu uležet.



Podáváme jako salát k hlavnímu jídlu nebo jako předkrm s topinkou. Můžeme jej posypat nakrájenou pažitkou.

TIP: Místo oleje použijte dle chuti tatarskou omáčku, jogurtovou majonézu či klasickou majonézu.

Foto: Chris Ryan