Rubrika:

Bylinky

Lékořice

Jistě znáte lékořicové pendreky, které se prodávají na poutích. Ale víte, že se používá i při léčbě revmatismu?
27.4.2006, článek, Kateřina Samuelová

Česnek

Česnek určitě často využíváte jako koření a mnoho obdivovatelů draculovských příběhů jej také dobře zná. Ale jistě vás bude také zajímat, odkud vlastně pochází a jaké má blahodárné účinky.
25.4.2006, článek, Kateřina Samuelová

Kopr

Kopr jistě znáte jako koření. Možná nesnášíte koprovou omáčku. Ale víte, jak toto koření používali například Egypťané a gladiátoři?
24.4.2006, článek, Kateřina Samuelová

Dobromysl alias oregáno

Dobromysl je většině lidí důvěrně známá rostlinka, neboť se vyskytuje na drtivé většině pizz. To ovšem není jediný způsob jejího využití.
20.4.2006, článek, Kateřina Samuelová

Bazalka

Je rostlinka krásná a aromatická. Jako koření dominuje v jihoevropských kuchyních a zejména rajčatovým a těstovinovým jídlům propůjčuje jedinečnou chuť. Pro své výjimečné aroma je využíváno ve Francii v oblasti parfumerie.
18.4.2006, článek, Kateřina Samuelová

Řeřicha vám dodá vitamíny!

Po zimě, kdy má tělo nedostatek vitamínů a látek z opravdu čerstvé zeleniny (nemyslíme rajčata trhaná za syrova a zrající pod fólií), je konzumace řeřichy ideálním způsobem, jak si zlepšit imunitní systém a dodat tělu, co přes zimu postrádalo. Řeřicha může sloužit i jako hezká jarní dekorace!
4.4.2006, článek, Kateřina Samuelová