Články  |  Doporučení  |  Diskuze
Cestování  |  Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování  |  Lázně
Styl a vzhled
Gurmán  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  TV Freak

Třešně - zdravá sladkost do dezertů

8.7.2006, Zuzana Chromá, článek
Právě dozrávají buclaťoučké sladké třešně, a proto vám přinášíme recept na vynikající třešňový dezert, který potěší nejen děti, ale i nečekanou návštěvu.

Ingredience:


  • 500 g třešní
  • 750 g měkkého tvarohu
  • 1/8 l mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce strouhané citrónové kůry
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 2 vejce
  • 1 lžíce másla
  • 50 g rozinek
  • 125 g cukru
  • hladká mouka

Třešně omyjeme, osušíme a zbavíme pecek. V míse smícháme tvaroh, mléko, pudinkový prášek, vanilkový cukr, citrónovou kůru i šťávu a dva žloutky a vymícháme z toho hladký krém.



Dortovou formu o průměru dvacet čtyři centimetrů vymastíme rozehřátým máslem. Smícháme rozinky s moukou, z bílků ušleháme sníh, pomalu přidáváme cukr a šleháme do husta. Rozinky a sníh zlehka vmícháme do tvarohového krému. Vlijeme do formy a povrch zlehka uhladíme. Třešně rovnoměrně rozložíme na povrch.

Koláč pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů Celsia. Necháme vychladnout ve stejné formě a můžeme podávat.

Bon apetit!

Foto: Jeff beedlove