Články
Doporučení  |  Diskuze
Cestování
Gurmán
Lázně
Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování
Styl a vzhled
Ostatní
O nás
Napište nám
Relaxuj na Facebooku
Relaxuj na Twitteru

Sirup z bezu černého

, , článek
Nechte se omámit příjemnou bezovou vůní a připravte si snadno a rychle bezinkovou šťávu. Oceníte ji nejen v horkých letních dnech, ale i při zimním nachlazení.

Ingredience:


  • 32 květů černého bezu
  • 4 l vody
  • 16 dkg kyseliny citrónové nebo šťáva z pěti citrónů
  • 4 kg cukru krupice

Čerstvě natrhané květy s co nejkratší zelenou stopkou na chvíli rozložíme na novinách, čímž je zbavíme hmyzu. Do převařené vody namočíme bezové květy a necháme je zde celý den. Druhý den šťávu přecedíme přes jemné plátno, přidáme do ní cukr a kyselinu citrónovou a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Šťávu můžeme chvíli povařit, aby se nám cukr rychleji rozpustil.



Vzniklý sirup nalijeme do čistých lahví, dobře zazátkujeme a uskladníme v chladnu.

TIP: Udělejte si bezinkovou limonádu smícháním sirupu s minerálkou.

TIP: Bezinkový sirup se doporučuje při nachlazení, kdy se pije s vodou nebo se přidává do čaje.

Příště vám nabídneme recept na bezový med.