Rubrika:

Recepty

Pizza s chřestem a rajčátky

Máte rádi pizzu? Zkuste ji připravit doma a na ozdobu použijte chřest:-).
6.6.2006, článek, Zuzana Chromá
Omáčka ze zeleného chřestu

Omáčka ze zeleného chřestu

Tentokrát vám přinášíme recept na chutnou chřestovou omáčku s makarony či rýží.
5.6.2006, článek, Zuzana Chromá
Brokolicová polévka se chřestem

Brokolicová polévka se chřestem

Oblíbili jste si recept na brokolicové krokety? Vyzkoušejte nyní bílou brokolicovou polévku s chřestem.
2.6.2006, článek, Zuzana Chromá
Zapékaný chřest s parmazánem

Zapékaný chřest s parmazánem

Chřestová sezóna je v plném proudu. Dnes vám proto přinášíme recept na jarní chřestovou pochoutku, na které si pochutná hned šest osob.
1.6.2006, článek, Zuzana Chromá

Nivový ovocný salát

Osvěžte se lehkým salátem se skvělou kombinací kompotovaného ovoce a sýra.
30.5.2006, článek, Kateřina Samuelová
Mojito

Mojito

Nápoj, který s chutí popíjel Ernst Hemingway při pobytech na Staré Havaně. Mojito znáte z baru, proč si jej tedy nepřipravit i doma?
26.5.2006, článek, Relaxuj -REL-

Syrečkové placičky

Máte rádi olomoucké tvarůžky? Nechte se zlákat a ochutnejte syrečkové placičky.
25.5.2006, článek, Kateřina Samuelová

Zvedák imunity

Nikdy nevíte, kdy to přijde. Najednou se cítíte vyčerpaní a váš organismus hůře odolává nachlazení. Zkuste proti tomu zabojovat nápojem ze zeleného čaje, manga a jogurtu!
24.5.2006, článek, Simona Polcarová

Brokolicové krokety

Zkuste jednu "nebramborovou přílohu":-)
23.5.2006, článek, Kateřina Samuelová

Míchaná vejce s těstovinami a kolibou

Dnes vám přinášíme chutný recept v zajímavé kombinaci vajec, těstovin a sýra.
22.5.2006, článek, Kateřina Samuelová

Hrušky s lučinou

Vyzkoušejte vynikající kombinaci lehkého tvarohového sýru s hruškami.
19.5.2006, článek, Kateřina Samuelová

Kuskus – chuť orientu

Obrovskou výhodou kuskusu je jeho rychlá a jednoduchá příprava - dobré jídlo připravíte za pět minut:-).
17.5.2006, článek, Zuzana Kobíková

Novinky na vašem talíři

Máte někdy pocit, že se ve vašem jídelníčku opakují s železnou pravidelností těstoviny, rýže, brambory a knedlík? Je čas to změnit...
17.5.2006, článek, Relaxuj -REL-
Jarní bylinkový salát

Jarní bylinkový salát

Zkuste do salátu přidat nasekané kopřivy, pampeliškové listy, pažitku a řeřichu. Tím si doplníme minerály a hlavně železo, na jaře tolik potřebné.
11.5.2006, článek, Simona Grygárková
Domácí medicína z cibule

Domácí medicína z cibule

Objevili jste již nepřeberné léčivé účinky cibule? Trápí vás chřipka, kašel či vysoký tlak? Připravte si doma snadno a rychle léky z cibule.
11.5.2006, článek, Zuzana Chromá

Olivové jednohubky

Dnes vám přinášíme recept na vynikající pikantní pokrm z oliv, který se ideálně hodí na jarní odpoledne.
9.5.2006, článek, Kateřina Samuelová
Čaj z květů šeříku

Čaj z květů šeříku

Právě teď je ten nejvhodnější čas pro degustaci šeříkového čaje.
7.5.2006, článek, Simona Grygárková1 komentář

Ementálské chuťovky

Milujete bramborové lupínky, ale trápí vás přemíra obsažených tuků? Přinášíme vám sýrové překvapení přímo z trouby.
4.5.2006, článek, Kateřina Samuelová

Ananas in Blue

Pořádáte večírek? Máte chuť ozvláštnit si "čarodějnický víkend" netradičním drinkem? Připravte si bowli z curacaa a ananasu!
28.4.2006, článek, Kateřina Samuelová

Jarní špenát zapečený s tofu

Recept pro milovníky zapékaných jídel - zapečená směs ze špenátu, tofu a ovesných vloček:-).
26.4.2006, článek, Relaxuj -REL-

Ratatouille

Ratatouille je vynikající zeleninový pokrm pocházející z Francie. Francouzi jsou proslaveni především díky skvělým parfémům a módním trendům, ale ani jejich kuchyně nezůstává pozadu.
19.4.2006, článek, Kateřina Samuelová1 komentář

Opečené papriky s balkánským sýrem

Dnes vám již potřetí přinášíme chutný recept z balkánského sýra, tentokrát s opečenými paprikami.
14.4.2006, článek, Kateřina Samuelová2 komentáře

Balkánský sýr se špenátem

Také dnes pro vás máme připraven vynikající recept z balkánského sýra, tentokrát se zdravým špenátem!
13.4.2006, článek, Kateřina Samuelová
Zdravá snídaně - kaše z obilných vloček

Zdravá snídaně - kaše z obilných vloček

Celozrnné obiloviny by měly tvořit základ našeho jídelníčku. Zkuste jimi nahradit pečivo, zvláště to z bílé mouky, která je ochuzená o veškeré minerály, vitamíny a vlákninu, kterou zrno obsahuje!
11.4.2006, článek, Zuzana Kobíková1 komentář
Recept na jarní PICKLES

Recept na jarní PICKLES

Připravte si zdravý zeleninový pokrm, který je jako stvořený pro jarní období. Příjemně kyselá zeleninová směs podle klasického čínského receptu...
10.4.2006, článek, Doris Danielová
Studená polévka Gazpacho

Studená polévka Gazpacho

Polévka Gazpacho (gaspačo) je zvláštní tím, že se podává VÝHRADNĚ studená. Jedná se o velice osvěžující pokrm, který možná neznáte z talíře, ale z kultovního seriálu Červený trpaslík...
7.4.2006, článek, Kateřina Samuelová

Dubnový salát a pomazánka z řeřichy

Recepty na dobrý jarní salát z brambor, ředkviček a vajec, a také na jednoduchou pomazánku, jejichž společným jmenovatelem je ŘEŘICHA!
6.4.2006, článek, Kateřina Samuelová
Žampiónová bageta

Žampiónová bageta

Tip na rychlou večeři pro všechny milovníky hub. V lese ještě nerostou, ale to neznamená, že si houbové pochoutky musíte odpírat až do podzimu. Žampiony, česnek, bílé víno... Vzhůru do vaření!
3.4.2006, článek, Kateřina Samuelová