Články  |  Doporučení  |  Diskuze
Cestování  |  Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování  |  Lázně
Styl a vzhled
Gurmán  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  TV Freak

Ratatouille

19.4.2006, Kateřina Samuelová, článek
Ratatouille je vynikající zeleninový pokrm pocházející z Francie. Francouzi jsou proslaveni především díky skvělým parfémům a módním trendům, ale ani jejich kuchyně nezůstává pozadu.
Pojem Ratatouille se překládá jako zeleninový pokrm na oleji. Doba vaření sice trvá kolem 50 minut, ale čekání se dozajista vyplatí.


Ingredience:


  • 1 baklažán
  • 120 g žampiónů
  • 1 rajče
  • 1 červená paprika
  • 1 cuketa
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • rajský protlak
  • majoránka
  • černý pepř
  • bobkový list
  • čerstvé bylinky dle chuti
  • olivový olej
  • sůl

Postup:


Baklažán nakrájíme na plátky a osolíme. Necháme ho 10 - 15 minut odstát, opláchneme a osušíme. (Tak se z lilku odstraní případná hořká chuť.) Na pánvi rozehřejeme olej. Nakrájíme baklažán, cibulku, cuketu, žampióny, papriku a nalisujeme česnek. Vše vložíme na pánev, promícháme, pokapeme lžící rajského protlaku a posypeme kořením. Znovu promísíme a pánev přikryjeme pokličkou. Za občasného míchání dusíme na mírném ohni. Zhruba po 30 minutách vyndáme bobkový list. Servírujeme s bramborami a Ratatouille ozdobíme čerstvými bylinkami.

Bon apetit!