Pojem Ratatouille se překládá jako zeleninový pokrm na oleji. Doba vaření sice trvá kolem 50 minut, ale čekání se dozajista vyplatí.
Baklažán nakrájíme na plátky a osolíme. Necháme ho 10 - 15 minut odstát, opláchneme a osušíme. (Tak se z lilku odstraní případná hořká chuť.) Na pánvi rozehřejeme olej. Nakrájíme baklažán, cibulku, cuketu, žampióny, papriku a nalisujeme česnek. Vše vložíme na pánev, promícháme, pokapeme lžící rajského protlaku a posypeme kořením. Znovu promísíme a pánev přikryjeme pokličkou. Za občasného míchání dusíme na mírném ohni. Zhruba po 30 minutách vyndáme bobkový list. Servírujeme s bramborami a Ratatouille ozdobíme čerstvými bylinkami.
Bon apetit!
Ingredience:
- 1 baklažán
- 120 g žampiónů
- 1 rajče
- 1 červená paprika
- 1 cuketa
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- rajský protlak
- majoránka
- černý pepř
- bobkový list
- čerstvé bylinky dle chuti
- olivový olej
- sůl
Postup:
Baklažán nakrájíme na plátky a osolíme. Necháme ho 10 - 15 minut odstát, opláchneme a osušíme. (Tak se z lilku odstraní případná hořká chuť.) Na pánvi rozehřejeme olej. Nakrájíme baklažán, cibulku, cuketu, žampióny, papriku a nalisujeme česnek. Vše vložíme na pánev, promícháme, pokapeme lžící rajského protlaku a posypeme kořením. Znovu promísíme a pánev přikryjeme pokličkou. Za občasného míchání dusíme na mírném ohni. Zhruba po 30 minutách vyndáme bobkový list. Servírujeme s bramborami a Ratatouille ozdobíme čerstvými bylinkami.
Bon apetit!