Rajčata v těstíčku
9.8.2006, Kateřina Samuelová, článek
Dopřejte si chutný rajčatový předkrm, který vám bude závidět nejedna restaurace.
Ingredience:
- 8-10 rajčat
 - 100 g žampionů z konzervy
 - 40 g eidamu
 - 80 g mouky
 - 30 g másla
 - 1/16 litru mléka
 - 2 vejce
 - 2 žloutky
 - sůl
 - pepř
 - pažitka
 - rostlinný olej na smažení
 

Rajčata necháme spařit a opatrně z nich odstraníme slupky. Odřízneme vrchní část a odstraníme semínka. Nyní žampiony podusíme na másle, ochutíme solí, pepřem, pažitkou a přidáme k nim dvě rozšlehaná vejce. Vzniklou směsí naplníme připravená rajčata a přikryjeme je odříznutými vršky.
Nyní si připravíme těstíčko. Smícháme mléko, žloutky, mouku, sůl a nastrouhaný eidam. Rajčata v této směsi buď obalíme, nebo jen namáčíme, dokud není vrstva dostatečná. Dobře nám to půjde, když je nabodneme na špejli. Pak je vložíme do rozehřátého oleje a usmažíme.
Bon apetit!

