Články
Doporučení  |  Diskuze
Cestování
Gurmán
Lázně
Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování
Styl a vzhled
Ostatní
O nás
Napište nám
Relaxuj na Facebooku
Relaxuj na Twitteru
reklama

Polévka z dýně Hokaido

, , článek
Dnes vám přinášíme recept na jedinečnou polévku, která svou chutí učaruje nejednoho gurmána…

Ingredience:


  • dýně Hokaido (0,5 kg)
  • olej
  • bazalka
  • kari
  • sůl
  • citrón nebo citrónová šťáva

Dýni omyjeme, ale neloupeme. Zbavíme ji semínek a nakrájíme na malé kostky. Na oleji osmahneme dýni s půl lžičkou kari, podlijeme asi půllitrem vody a dusíme do měkka. Měkké dýňové kostky rozmixujeme, přidáme vodu k docílení požadované hustoty a ještě chvíli povaříme. Podle chuti přidáme sůl a kari. Do odstavené, chladnoucí polévky zamícháme šťávu z půlky citrónu a bazalku.


Foto: Tom Schmucker

Tip: Místo abychom použili citrón, můžeme polévku na talíři ozdobit lžící kysané smetany.

Bon apetit!