Články  |  Doporučení  |  Diskuze
Cestování  |  Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování  |  Lázně
Styl a vzhled
Gurmán  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  TV Freak

Olivové jednohubky

9.5.2006, Kateřina Samuelová, článek
Dnes vám přinášíme recept na vynikající pikantní pokrm z oliv, který se ideálně hodí na jarní odpoledne.
Můžete si jej udělat pro zpestření svátečního okamžiku či jako jeden z chodů na vašem večírku. Příprava není složitá, ale výsledek překvapivý. Tak hurá do toho!


Ingredience:


  • 150 g zelených oliv plněných paprikou
  • 150 g mandlí
  • 400 g tvarohu
  • 600 g celozrnné pšeničné mouky
  • 40 g kvasnic
  • trocha mléka na kvásek
  • olivový olej
  • voda
  • směs bylinek
  • sůl

Z mléka a kvasnic připravíme kvásek. Mouku smícháme s olivovým olejem a čtyřmi decilitry vlažné vody. Osolíme a přidáme sušené bylinky (můžeme použít tři až čtyři lžíce italské směsi). Vše zpracujeme společně s rozpuštěnými kvasnicemi. Směs necháme asi hodinu vykynout, čímž svůj objem zdvojnásobí.

Těsto máme přichystané a nyní k náplni. Do misky vložíme olivy, mandle, tvaroh a lžíci bylinek. Vše rozmixujeme.

Z těsta uděláme asi třicet malých kuliček, ve kterých vytvoříme důlek. Vyskládáme je na olejem vymazaný plech. Důlky plníme rozmixovanou směsí a vše necháme odstát čtvrt hodiny. Pečeme 25 až 30 minut v předehřáté troubě na 180 až 200 stupňů.

Bon apetit!