Novinky na vašem talíři
17.5.2006, Relaxuj -REL-, článek
Máte někdy pocit, že se ve vašem jídelníčku opakují s železnou pravidelností těstoviny, rýže, brambory a knedlík? Je čas to změnit...
Stojíte někdy v prodejně se zdravou výživou a přemýšlíte, co to může být bulghur, jak asi chutná a co se s něj dá uvařit? Nebo jste v nějaké exotičtější restauraci ochutnali něco, co byste si rádi zkusili uvařit doma? Proč tedy nezkusit připravit jídlo z potravin jako:
Některé z nich jsou velmi praktické a rychlé na přípravu – takový kuskus je uvařen za pět minut, a to ve chvíli hladu člověk ocení. Ovšem třeba přípravu luštěnin je potřeba naplánovat, protože je ideální je přes noc namočit. Některé tyto potraviny jsou zase velice zdravé a bohaté na minerály, stopové prvky a vlákninu. To vše se dočtete v sérii článku o ne zcela tradičních pokrmech.
- kuskus
 - rýže – jasmínová, divoká, natural
 - cizrna
 - červená čočka
 - bulghur
 - rýžové nudle
 - kroupy
 - proso
 - pohanka
 - pšenice špalda
 
Některé z nich jsou velmi praktické a rychlé na přípravu – takový kuskus je uvařen za pět minut, a to ve chvíli hladu člověk ocení. Ovšem třeba přípravu luštěnin je potřeba naplánovat, protože je ideální je přes noc namočit. Některé tyto potraviny jsou zase velice zdravé a bohaté na minerály, stopové prvky a vlákninu. To vše se dočtete v sérii článku o ne zcela tradičních pokrmech.

