Články
Doporučení  |  Diskuze
Cestování
Gurmán
Lázně
Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování
Styl a vzhled
Ostatní
O nás
Napište nám
Relaxuj na Facebooku
Relaxuj na Twitteru

Jarní špenát zapečený s tofu

, , článek
Recept pro milovníky zapékaných jídel - zapečená směs ze špenátu, tofu a ovesných vloček:-).

Ingredience:


  • čerstvý nebo mražený, ale ideálně celolistý špenát
  • hrst výhonků mladých kopřiv (na chuti nic nezkazí a pročistí váš organismus)
  • 1 balení uzeného tofu nastrouhaného nahrubo (lze nahradit strouhaným sýrem)
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 hrnek vody
  • olej
  • sůl,
  • grilovací a houbové koření
  • sušený mletý česnek

Postup:


  • Pokud použijeme kopřivy, spaříme je nejprve a nasekáme nadrobno.
  • Na oleji dusíme listy špenátu a kopřiv, podle potřeby přiléváme vodu. Nepoužíváme mléko - ničí železo v rostlinách obsažených.
  • Ovesné vločky vložíme do misky, osolíme, můžeme přidat i kostku bujonu nebo koření dle chuti. Zalejeme je v misce hrnkem vařící vody, promícháme a necháme odstát asi 5 minut. (Lze je i povařit, pak jsou "kašovitější" konzistence.
  • Ohnivzdornou misku vymažeme olejem. Rozprostřeme směs ovesných vloček. Na ně dáme směs špenátu a kopřiv.
  • Tofu nastrouháme a smícháme s trochou grilovacíhoho a houbového koření, sušeného česneku a dvěma lžicemi oleje.
  • Nasypeme na špenát, misku uzavřeme.
  • Pečeme v troubě na cca 200 stupňů asi 25 minut, až pokrm zezlátne.

Dobrou chuť!