Články  |  Doporučení  |  Diskuze
Cestování  |  Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování  |  Lázně
Styl a vzhled
Gurmán  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  TV Freak

Hříbkové karbanátky

6.9.2006, Kateřina Samuelová, článek
Houbové žně jsou v plném proudu. Pokud vás již nebaví jíst pořád jen smaženici, vyzkoušejte náš tip, jak chutně vaše „úlovky“ zužitkovat.

Ingredience:


  • 1 menší květák
  • 2 housky
  • ¼ litru mléka
  • 200 g hřibů
  • 2 vejce
  • petrželka
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka a vejce na obalení
  • rostlinný olej na smažení

Květák uvaříme v osolené vodě a rozmačkáme na malé části. Housky rozdrobíme na malé kousky do mléka, pak je vymačkáme a přidáme do misky k pokrájeným houbám, petrželce a vajíčkám. Směs podle potřeby zahustíme strouhankou a vytvořené karbanátky obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.

Bon apetit!

Foto: Antony Boulton