Články  |  Doporučení  |  Diskuze
Cestování  |  Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování  |  Lázně
Styl a vzhled
Gurmán  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  TV Freak

Ementálské chuťovky

4.5.2006, Kateřina Samuelová, článek
Milujete bramborové lupínky, ale trápí vás přemíra obsažených tuků? Přinášíme vám sýrové překvapení přímo z trouby.

Ingredience:


  • 125 g hladké mouky
  • 50 g ementálu
  • 50 g rostlinného tuku
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce smetany
  • sůl

Ementál nastrouháme a smísíme ho společně s moukou, ¼ lžičkou soli, rostlinným tukem, žloutkem a smetanou. Vypracujeme těsto a vyválíme ho válečkem. Uložíme jej na noc do ledničky a druhý den z něj nakrájíme asi dva milimetry silné plátky. Vše naskládáme na vymazaný plech. Pečeme deset minut v předehřáté troubě na 180 - 200 stupňů. Až lupínky začnou mít zlatavé okraje, vytáhneme je a po vychladnutí můžeme servírovat.

Bon apetit! Příště se můžete těšit na Olivové jednohubky.