Bramborová omeleta s roketou
8.6.2006, Kateřina Samuelová, článek
Vyzkoušejte příjemné zpestření omelety pomocí rokety – exotické byliny pěstované ve Francii s lehce nakyslými a příjemně ostrými lístky.
Ingredience:
- 100 g rokety
 - 500 g brambor
 - 5 vajec
 - parmazán
 - 1 cibuli
 - rostlinný olej
 - sůl
 - pepř
 

Uvařené brambory, oloupeme a pokrájíme na plátky nebo kostičky. Nadrobno pokrájenou cibulku vložíme spolu s bramborami do pánve s rozpáleným olejem. Vejce rozšleháme společně se solí a pepřem a přilijeme je na pánev. Na mírném ohni propečeme naši omeletu z obou stran. Pokrm servírujeme společně s roketou a nakrájeným parmazánem.
TIP: Nemáme–li roketu, lze ji nahradit pažitkou.
Bon apetit!
Foto: Dreamstime

