www.relaxuj.cz
>
>

Argentinské víno - Cuvée Guarda 2003

Argentinské víno - Cuvée Guarda 2003
, , článek
Představujeme vám argentinskou perlu mezi víny - Cuvée Guarda 2003 pyšnící se skladbou z odrůd Syrah, Merlotu a Cabernetu Frank. Složení vína, ruční sběr a dvanáct měsíců zrání ve francouzských sudech přislibuje unikátní chuť.
K oblíbeným
reklama
Druh vína: cuvée Guarda 2003
Vinařství: Lagarde
Oblast: Mendoza (Argentina), Luján de Cuyo

Vinice La Jacintana leží v nadmořské výšce 980 metrů, rozdíl mezi denní a noční teplotou je zde značný, v průměru třináct až patnáct stupňů Celsia. Sklizeň hroznů probíhá výhradně ručně. Víno zraje 12 měsíců v nových dřevěných francouzských sudech s kapacitou 225 litrů. Nalahvována byla limitovaná série devět tisíc pět set lahví.

Cuvée se skládá z odrůd Syrah (51 %), Merlot (23 %), Malbec (9 %), Petit Verdot (7 %) a Cabernet Franc (10 %). Obsah alkoholu je 14 %, zbytkový cukr 2,23 g/l, kyseliny 5,45 g/l. Víno vinařství Lagarde stojí 399 Kč ve Vinné galerii.




RECEPT:


Steak na zelenině

Ingredience:
  • 1 stroužek česneku
  • 1 středně velká cibule
  • 1/8 l polosuchého sherry
  • sůl
  • hrubě mletý pepř
  • 1 bobkový list
  • trochu mletého zázvoru
  • 1 lžička medu
  • 4 plátky hovězí svíčkové (po 200 g)
  • 1 malý květák
  • 250 g mrkve
  • 1/2 balíčku (150g) mraženého hrášku
  • 3 lžíce oleje
  • 50 g másla nebo rostlinného tuku
  • petrželku na zdobení
  • kuchyňský papír

Jeden stroužek česneku oloupeme a jemně nasekáme nebo prolisujeme ručním lisem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Svaříme dohromady sherry, sůl, pepř, česnek, cibuli, bobkový list, zázvor a jednu lžičku medu. Vše dáme vychladit. Potom do této směsi naložíme steaky a necháme je v ní asi jeden den marinovat.

Zeleninu očistíme, omyjeme. Rozdělíme květák na růžičky, nakrájíme mrkev na tenká kolečka. Květák vaříme v osolené vodě asi čtvrt hodiny. Po osmi minutách varu přidáme ke květáku mrkev a po deseti minutách ještě hrášek a vše dovaříme.

Mezitím si v pánvi rozehřejeme olej. Maso vyjmeme z marinády, kuchyňským papírem vysušíme a opékáme je v rozpáleném oleji po obou stranách tři až čtyři minuty.

Uvařenou zeleninu vyjmeme a dáme okapat, pak ji několikrát obrátíme v rozpuštěném tuku a upravíme na mísu. Na zeleninu položíme hotové steaky a podáváme ozdobené petrželkou.

Tip: Plátky masa na řízky nebo bifteky, které budeme zpracovávat až druhý den, potřeme olejem a uschováme v chladu. Neoschnou a zůstanou křehké.

Maso naklepáváme na navlhčené desce, aby nevysušovala šťávu z masa. Během tepelné úpravy obracíme maso dvěma lžícemi, nikoliv vidličkou, protože vpíchnutím by vytékala šťáva a maso by bylo zbytečně suché.
Nejnovější články
Vztahová koučka: Koňský koule si platíš sama! Vztahová koučka: Koňský koule si platíš sama!
Voňavý parfém – 1200 Kč, řasenka vytvářející neodolatelné řasy – 250 Kč, neslíbatelná rtěnka – 190 Kč, halenka vybraná s maximální péčí 600 Kč, jízdenka na mhd 32 Kč. Zkušenosti z nepovedeného rande? - K nezaplacení. Na všechno ostatní je tady MasterCard.
23.5.2019, článek, Pavlína Uhrinová
Cestování po Šanghaji: Yu Garden, Jing'an a maglev Cestování po Šanghaji: Yu Garden, Jing'an a maglev
Je tu poslední den v Šanghaji. V ten jsme navštívili starobylou Yuyuan Garden s velkým tržištěm, Jing'an Temple a znovu jsme se byli posilnit českým jídlem. A co by to byla za návštěva Šanghaje, kdybychom na letiště nejeli maglevem? 430 km/h! 
15.5.2019, článek, Milan Šurkala
10 důvodů, proč si pořídit nafukovací vířivku 10 důvodů, proč si pořídit nafukovací vířivku
Milujete relaxaci v prohřáté vodní lázni mezi bublinkami? Líbila by se vám možnost užívat si tuto slast pravidelně v pohodlí domova? Nafukovací vířivka je pro vás to pravé. Tady je 10 důvodů proč.
10.5.2019, inzerce, PR článek
Finsko nabízí cestu ke štěstí: soutěž o 3denní dovolenou Finsko nabízí cestu ke štěstí: soutěž o 3denní dovolenou
Finsko bylo opět vyhlášeno nejšťastnějším národem na světě i díky své nádherné přírodě. Země se chce o svou cestu ke štěstí podělit, a tak spustila soutěž o 8 třídenních dovolených s finskými průvodci.
1.4.2019, článek, Milan Šurkala
Vztahová koučka: úchylný fotograf se nekonal Vztahová koučka: úchylný fotograf se nekonal
Pamatujete si na server libimseti? To byl hit! Bodování kluků, vzkazy, první lásky. To napětí a vzrušení, když mi ve schránce blikla zpráva. Že by to byl jeden z těch sympaťáků, kterého jsem anonymně obodovala nejnižší možnou známkou? Nebyl…
26.3.2019, článek, Pavlína Uhrinová