www.relaxuj.cz
>
>

Argentinské víno - Cuvée Guarda 2003

Argentinské víno - Cuvée Guarda 2003
, , článek
Představujeme vám argentinskou perlu mezi víny - Cuvée Guarda 2003 pyšnící se skladbou z odrůd Syrah, Merlotu a Cabernetu Frank. Složení vína, ruční sběr a dvanáct měsíců zrání ve francouzských sudech přislibuje unikátní chuť.
K oblíbeným
reklama
Druh vína: cuvée Guarda 2003
Vinařství: Lagarde
Oblast: Mendoza (Argentina), Luján de Cuyo

Vinice La Jacintana leží v nadmořské výšce 980 metrů, rozdíl mezi denní a noční teplotou je zde značný, v průměru třináct až patnáct stupňů Celsia. Sklizeň hroznů probíhá výhradně ručně. Víno zraje 12 měsíců v nových dřevěných francouzských sudech s kapacitou 225 litrů. Nalahvována byla limitovaná série devět tisíc pět set lahví.

Cuvée se skládá z odrůd Syrah (51 %), Merlot (23 %), Malbec (9 %), Petit Verdot (7 %) a Cabernet Franc (10 %). Obsah alkoholu je 14 %, zbytkový cukr 2,23 g/l, kyseliny 5,45 g/l. Víno vinařství Lagarde stojí 399 Kč ve Vinné galerii.




RECEPT:


Steak na zelenině

Ingredience:
  • 1 stroužek česneku
  • 1 středně velká cibule
  • 1/8 l polosuchého sherry
  • sůl
  • hrubě mletý pepř
  • 1 bobkový list
  • trochu mletého zázvoru
  • 1 lžička medu
  • 4 plátky hovězí svíčkové (po 200 g)
  • 1 malý květák
  • 250 g mrkve
  • 1/2 balíčku (150g) mraženého hrášku
  • 3 lžíce oleje
  • 50 g másla nebo rostlinného tuku
  • petrželku na zdobení
  • kuchyňský papír

Jeden stroužek česneku oloupeme a jemně nasekáme nebo prolisujeme ručním lisem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Svaříme dohromady sherry, sůl, pepř, česnek, cibuli, bobkový list, zázvor a jednu lžičku medu. Vše dáme vychladit. Potom do této směsi naložíme steaky a necháme je v ní asi jeden den marinovat.

Zeleninu očistíme, omyjeme. Rozdělíme květák na růžičky, nakrájíme mrkev na tenká kolečka. Květák vaříme v osolené vodě asi čtvrt hodiny. Po osmi minutách varu přidáme ke květáku mrkev a po deseti minutách ještě hrášek a vše dovaříme.

Mezitím si v pánvi rozehřejeme olej. Maso vyjmeme z marinády, kuchyňským papírem vysušíme a opékáme je v rozpáleném oleji po obou stranách tři až čtyři minuty.

Uvařenou zeleninu vyjmeme a dáme okapat, pak ji několikrát obrátíme v rozpuštěném tuku a upravíme na mísu. Na zeleninu položíme hotové steaky a podáváme ozdobené petrželkou.

Tip: Plátky masa na řízky nebo bifteky, které budeme zpracovávat až druhý den, potřeme olejem a uschováme v chladu. Neoschnou a zůstanou křehké.

Maso naklepáváme na navlhčené desce, aby nevysušovala šťávu z masa. Během tepelné úpravy obracíme maso dvěma lžícemi, nikoliv vidličkou, protože vpíchnutím by vytékala šťáva a maso by bylo zbytečně suché.
Nejnovější články
Finsko nabízí cestu ke štěstí: soutěž o 3denní dovolenou Finsko nabízí cestu ke štěstí: soutěž o 3denní dovolenou
Finsko bylo opět vyhlášeno nejšťastnějším národem na světě i díky své nádherné přírodě. Země se chce o svou cestu ke štěstí podělit, a tak spustila soutěž o 8 třídenních dovolených s finskými průvodci.
1.4.2019, článek, Milan Šurkala
Vztahová koučka: úchylný fotograf se nekonal Vztahová koučka: úchylný fotograf se nekonal
Pamatujete si na server libimseti? To byl hit! Bodování kluků, vzkazy, první lásky. To napětí a vzrušení, když mi ve schránce blikla zpráva. Že by to byl jeden z těch sympaťáků, kterého jsem anonymně obodovala nejnižší možnou známkou? Nebyl…
26.3.2019, článek, Pavlína Uhrinová
Infrasauna v bytě: relax, který si můžete dovolit Infrasauna v bytě: relax, který si můžete dovolit
Po celodenní aktivitě si zasloužíte chvíle odpočinku. Skvělým způsobem, jak relaxovat, je saunování. Pozitivní účinky termoterapie jsou totiž všeobecně známy. A takovou relaxaci si můžete dovolit díky infrasauně i v pohodlí svého domova.
21.3.2019, inzerce, PR článek
Milujete potápění? Polsko otevře nejhlubší bazén na světě Milujete potápění? Polsko otevře nejhlubší bazén na světě
Chcete se potápět, ale exotické destinace jsou pro vás příliš daleko? Pak pro vás mohou mít v Polsku řešení. Otevřou zde totiž nejhlubší bazén na světě. Jmenuje se Deep Spot a nabídne rekordní hloubku až 45 metrů.
18.3.2019, článek, Milan Šurkala
Měsíc na Bali: Vánoce v Padangbai Měsíc na Bali: Vánoce v Padangbai
Po necelých pěti dnech jsme opustili Canggu, kde se nám zkrátka nelíbilo, a přesunuli jsme se na jihovýchod ostrova do přístavu Padangbai. Ten je vyhlášený především krásnými potápěčskými lokalitami.
11.3.2019, článek, Jana Bártová