Články  |  Doporučení  |  Diskuze
Cestování  |  Pohyb a zdraví
Psychologie
Relax a odpočinek
Saunování  |  Lázně
Styl a vzhled
Gurmán  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně  |  TV Freak

Polévka z dýně Hokaido

6.10.2006, Jana Pokorná, článek
Dnes vám přinášíme recept na jedinečnou polévku, která svou chutí učaruje nejednoho gurmána…

Ingredience:


  • dýně Hokaido (0,5 kg)
  • olej
  • bazalka
  • kari
  • sůl
  • citrón nebo citrónová šťáva

Dýni omyjeme, ale neloupeme. Zbavíme ji semínek a nakrájíme na malé kostky. Na oleji osmahneme dýni s půl lžičkou kari, podlijeme asi půllitrem vody a dusíme do měkka. Měkké dýňové kostky rozmixujeme, přidáme vodu k docílení požadované hustoty a ještě chvíli povaříme. Podle chuti přidáme sůl a kari. Do odstavené, chladnoucí polévky zamícháme šťávu z půlky citrónu a bazalku.


Foto: Tom Schmucker

Tip: Místo abychom použili citrón, můžeme polévku na talíři ozdobit lžící kysané smetany.

Bon apetit!